donderdag 6 november 2014

Herfst/ Autumn


Jawel, de herfst is nu echt begonnen. De bladeren vallen van de bomen, mist, condensdampen als je uit ademt en helicoptertjes op de grond. 
Net als ik vroeger vinden de meisjes die helicoptertjes geweldig, je gooit ze in de lucht en ze komen roterend naar beneden. Daar kan je toch eindeloos naar kijken...

Voor de cursus analoog en digitaal illustreren kregen we de opdracht om een illustratie zonder lijnen te maken en gebruik te maken van structuren om de illustratie tot leven te brengen. Het kleurenpalet beperkt tot maximaal drie kleuren met als onderwerp herfst.

Het geen gebruik maken van lijnen vond ik best een uitdaging. We moesten uit zwart papier onze vormen knippen en die met behulp van kleur, structuur en transparantie gebruiken in de illustratie. 

Alleen al het verzamelen van verschillende structuren is leuk om te doen, Ineens zie je overal structuren om je heen. De wolken en regen zijn bijvoorbeeld gemaakt met de structuur van een handdoek, de jas met een structuur van stempels van de achterkant van een klein rond gummetje en een aantal helicopters met de structuur van hout.Weer zo´n fijne opdracht waarmee je uit je comfort zone moest stappen. 
Naast het gebruik maken van structuren heb ik bij deze illustratie ook gebruik gemaakt van transparantie. In Photoshop kan je bij iedere laag de transparantie van die laag  aangeven waardoor je prachtige effecten krijgt. Dat zie je bijvoorbeeld bij de wolken, de laag achter de structuur is eigenlijk gewoon wit, maar door de laag transparant te maken krijg je een heel ander effect.

De volgende opdracht.... Beeldrijm met als onderwerp: De reis of reiziger zonder vertrek. Oftewel ´Staycation´ 
Wordt vervolgd!

❤️

For the first time I also write my blogpost in English, a good way to keep up with my English writing ;-)

The autumn is started for real now, fog, falling leaves and gloves in the morning. 

For my course analog and digital illustration I created this illustration. 

Subject autumn. 

We had to create it with shapes without using lines. 
The shapes I cut out of black paper and scanned them into Photoshop

We could also use only three colors and we had to use structures. I´ts fun to suddenly see structures everywhere and to decide which to use.
For the clouds I used a towel, the coat the back of a small eraser and the wood structure for the falling propellers.

I like how it turned out even though it meant that I had to come out of my comfort zone!

Next assignment is Staycation, the traveler or journey without leaving... 
To be continued 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten